Zwitserse kwaliteit

Vervaardigd in Zwitserland

Gebrevetteerd product

Voor een efficiënte
behandeling van Candida Albicans
en andere micro-organismen

ISO normen

ISO 13727:2004
Bactericide werking na 15 min.

ISO 13624:2003
Gistdodende werking werking
tegen Candida Albicans na 15 min.

ISO 14476:2005
Desinfecterende en anti-virale werking
EN 14476+A binnen 1 uur

FAQ
1.Wat is zo speciaal aan de formule van NitrAdine®?

De synergie tussen de vier actieve bestanddelen zorgt voor een zeer lage PH-waarde met als resultaat een sterk desinfecterende werking, ook in de microporiën van het materiaal.Het bestrijdt op zeer efficiënte wijze de vorming van een biofilm met de Candida Albicans, maar is ook effectief tegen andere micro-organismen zoals de Stapphylococcus Aureus, MRSA, de pseudomonas aeruginosa en zelfs het Herpes Simplex-virus.

 
2. Wat is een biofilm ?

Een biofilm is een dunne organische laag bestaande uit bacteriën, die zicht vasthechten op en diep doordringen in de poriën van het materiaal waarvan het uitneembare orthodontische apparaat is gemaakt.

 
3.Waarom is het belangrijk om het apparaat te desinfecteren ?

Vanaf het eerste gebruik wordt het uitneembare orthodontisch apparaat gekoloniseerd door bacteriën. Deze micro-organismen vormen vrij vlug een biofilm, die kan leiden tot irritaties en ontstekingen in de mondholte. Met NitrAdine® "Ortho & Junior" desinfecteert u de apparatuur grondig door de biofilm te verwijderen.

 
4. Is er een, verschil tussen NitrAdine® «Ortho & Junior» en andere tabletten ?

NitrAdine® "Ortho & Junior"-tabletten zijn niet te vergelijken met andere, vergelijkbare tabletten op de markt. In verschillende onderzoeksrapporten van de universiteiten van Brussel en Gent is de zeer efficiënte werking van NitrAdine® aangetoond.

 
5. Moet het apparaat eerst met een borstel worden gereinigd alvorens het in de NitrAdine te leggen?

Ja, het is ten zeerste aan te raden om het apparaat grondig te borstelen alvorens in het de NitrAdine®-oplossing te leggen. Op die manier worden eventuele residu's en/of etensresten verwijderd.

 
6. Is NitrAdine® SHINE geschikt voor het dagelijks onderhoud van het uitneembare apparaat?

NitrAdine® SHINE is speciaal ontworpen om uitneembare orthodontische apparatuur dagelijks mechanisch te reinigen. Het gebruik van de kwalitatief hoogwaardige NitrAdine® SHINE-pasta zorgt ervoor dat uw uitneembare apparaat er als nieuw blijft uitzien. NitrAdine® SHINE is een uitstekende aanvulling op het gebruik van de tablett

 
7. Is het goed om NitrAdine® Ortho & Junior en NitrAdine® SHINE beide te gebruiken?

De NitrAdine® SHINE-tandpasta is speciaal ontworpen voor zeer goede heching aan het apparaat, waardoor u goed moet borstelen om de biofilm te verwijderen. De NitrAdine® "Ortho & Junior"-tabletten zorgen daarnaast voor een zeer effectieve reiniging en desinfectie in de diepere poriën van het apparaat.

 
8 .Hoe lang moet het apparaat in de NitrAdine® Ortho & Junior-oplossing blijven liggen?

Voor de optimale werking van het product raden we aan het apparaat gedurende 15 minuten in de oplossing te laten (’s morgens of s’avonds). Het kan echter geen kwaad om het langer in de oplossing te laten liggen, bijvoorbeeld 's nachts terwijl u slaapt.

 
9. Is de temperatuur van het water belangrijk ?

De ideale temperatuur van het water is 37° C (liever iets te warm dan te koud).

 
10. Moet het apparaat na de desinfectie worden afgespoeld ?

Ja, het is aan te raden het apparaat goed af te spoelen onder de kraan voordat u het terug in uw mond plaatst.

 
11. Geeft het product een slechte nasmaak?

Als het apparaat niet goed genoeg is afgespoeld kan het gebeuren dat u een slechte nasmaak proeft. Het is dan voldoende om het nogmaals goed af te spoelen water of indien nodig gedurende 30 minuten onder te dompelen in lauw water.

 
12. Moet ik de NitrAdine® Ortho & Junior-tabletten elke dag gebruiken?

Zie Dosering. We adviseren om twee maal per week preventief onderhoud uit te voeren. Daarnaast moet het apparaat elke dag grondig worden geborsteld met NitrAdine® SHINE.

 
13. Kan ik NitrAdine® Ortho & Junior vaker dan tweemaal per week gebruiken?

Ja. Tweemaal per week reinigen en desinfecteren is het minimum voor een goede hygiëne. Bij specifieke problemen zoals diabetes, een verzwakt immuunsysteem, virale infecties, Candida Albicans, stomatitis enzovoort kunt u de tabletten gerust dagelijks gebruiken. Hiermee voorkomt u dat de ontsteking terugkomt door een besmet apparaat.

 
14. Hoe lang doe ik met een doos van 64 tabletten NitrAdine® «Ortho & Junior» ?

Bij doorlopend preventief onderhoud met twee tabletten per week kunt u 32 weken, oftewel acht maanden, vooruit.

 
5. Bestrijdt NitrAdine® «Ortho & Junior» ook halitose (slechte adem ten gevolge van een slecht onderhouden apparaat) ?

Halitose veroorzaakt door een slecht onderhouden apparaat verdwijnt zodra het apparaat grondig is gereinigd en gedesinfecteerd. Daarna ervaart de drager weer de frisheid van een nieuw apparaat.

 
16. Kan ieder type van uitneembaar apparaat worden gedesinfecteerd met de NitrAdine® Ortho & Junior-tabletten?

Ja. Met NitrAdine® "Ortho & Junior" kan ieder type uitneembaar orthodontisch apparaat worden gereinigd en gedesinfecteerd, waaronder: Invisalign, retentieplaatjes voor het bleken van tanden, antisnurkapparatuur en opbeetplaten, en mond- en gebitsbeschermers in de sport, zonder gevaar van aantasting van het materiaal of eventuele metalen onderdelen.

 
17. Waarvoor dient de NitrAdine® BBH – gebitsbadje ?

Het BBH gebitsbadje beschikt over een uitneembaar mandje welke u in staat stelt uw apparaatje onder te dompelen in de NitrAdine® «Ortho & Junior» oplossing.